Zand en Grond

In ons assortiment zitten diverse soorten zand en grond. Voor o.a. speelzand, metselzand, straatzand, brekerszand, zilverzand en drainagezand, alsmede tuingrond kunt u bij ons terecht. Deze zijn los, in zakgoed en bigbags verkrijgbaar.

Tuingrond

Zwarte grond of ook wel teelaarde genoemd, leveren wij los gestort, in bigbag of kan op ons terrein worden afgehaald. Deze grond wordt onder andere gebruikt voor de aanleg van een gazon, border, plantenbak of moestuin.

Straatzand

Voor het ondersteunen van straatwerk wordt straatzand gebruikt. Straatzand laat zich gemakkelijk uitvlakken. Ook laat straatzand goed water door waardoor u minder last heeft van bijvoorbeeld plassen op uw oprit of terras.

Grofzand / Drainagezand

Drainagezand (draineerzand, drainzand) is zeer geschikt voor allerlei toepassingen op het gebied van drainage. Dit klei- en ziltarme zand heeft een grove korrel en is dus goed waterdoorlatend.

Metselzand / Maaszand

Metselzand wordt gebruikt voor het maken van metselmortel en wordt ook wel in sommige betonmortels gebruikt.

Brekerszand

Brekerzand wordt gebruikt voor het invegen van bestratingen zoals klinkers met bredere voegen en natuursteen. Hierdoor staat het ook wel bekend als inveegzand. Brekerzand heeft een hoge haakweerstand (zeer hoekig / scherp) wat er voor zorgt dat bestratingen goed blijven liggen nadat het ingeveegd is.

Speelzand

Dit zand is zeer geschikt om in te spelen doordat het zeer fijn en schoon is. Daarnaast “plakt” het speelzand goed zodat er vormen en kastelen mee gebouwd kunnen worden. Dus heeft een u zandbak waar u zand voor nodig heeft, kunt u met dit zand uitstekend uit de voeten.

Repac

Repac (tegenwoordig ook wel menggranulaat) is een mengsel van gebroken bakstenen en betonpuin. Het cement uit het aanwezige beton zorgt voor een hydraulische (waterbindende) werking, wat een verhardende, bindende werking geeft.

Zilverzand

Zilverzand, ook wel kwartszand of wit zand genoemd, is een fijnkorrelig, wit, uiterst zuiver zand met een laag ijzergehalte. Zilverzand wordt net als brekerszand, gebruikt om straatwerk mee in te vegen. Zilverzand geeft geen krassen op uw bestrating en wordt daarom veelal gebruikt voor tussen natuursteen, siertegels en strakke bestrating.

ANDER ZAND NODIG DAN GENOEMDE SOORTEN IN ONS OVERZICHT ?

DOE GERUST EEN AANVRAAG EN WIJ MAKEN EEN AANBIEDING OP MAAT.