Straatklinkers

De basis van klinkers is beton of klei

Beton wordt in de basis gemaakt van zand, grind en cement. Het materiaal wordt gemengd met water en hard uit – na persen – in speciale klimaatkamers. Pas na een aantal dagen hebben deze klinkers de ideale hardheid bereikt. De straatbaksteen wordt gemaakt van klei. Deze klinkers worden op een hoge temperatuur gebakken.

Qua structuur en uiterlijk verschillen betonstraatstenen of bakstenen enorm van elkaar. Waar de betonstraatsteen na productie op zijn mooist is, wordt de baksteen door gebruik mooier (geleefder). Nadeel van laatst genoemde is dat deze dan ook gladder wordt. Een betonklinker behoudt beter zijn stroefheid.

Hollandsche Kasteelklinkers – Duurzame gebakken stenen

Duurzame, gebakken bestrating. Wij bieden gebakken bestrating voor elk type tuin. Een eigentijdse en duurzame basis, perfect in combinatie met de nieuwste tuintrends. Voor elke tuinstijl en wens hebben wij de juiste klasse klinker. Om deze uitstraling nog meer vorm te geven, worden ze, bij onze leverancier MBI, dan ook kasteelklinkers genoemd: een vorstelijke steen voor uw eigen kasteel!

Gebruikte gebakken klinkers

Regelmatig hebben wij bij Ossenblok, diverse partijen gebruikte gebakken klinkers op voorraad. Er kunnen diverse redenen zijn, waarom de voorkeur naar gebruikte gebakken klinkers uit gaat. De gebruikte gebakken klinkers zijn in waalformaat, dikformaat en klinkerformaat verkrijgbaar. De kleur van deze partijen, varieert van partij tot partij. Neemt u gerust contact met ons op voor de actuele voorraad. Wij informeren u hier graag over.

BKK (Betonklinkerkei)

Er wordt vaak gesproken over BKK, afkorting voor de betonklinkerkei. Hier wordt een betonstraatsteen of keiformaat mee bedoeld. Dit zijn relatief grote straatstenen en zijn uitermate geschikt voor intensief gebruikte bestrating, zoals rijbaan, parkeervakken en opritten.

Het BKK formaat is standaard 215x105x80mm, ook is er een grootformaat 220x110x80 mm en een kleinformaat 200x100x80mm. Dit formaat wordt vaak in de particuliere markt toegepast, denk hier aan de opritten.

Gebruikte betonnen straatklinkers

Ook van de betonnen straatklinkers houden wij een voorraad aan, als het om gebruikte gaat. Normaliter zijn is er ruime hoeveelheden grijze, zwarte en rode klinkers beschikbaar.

Voor de actuele beschikbaarheid, neemt u het beste contact met ons op. Dan kunnen wij u informeren over de beschikbare aantallen.

VOOR BETONKLINKERS EN GEBAKKEN KLINKERS IN KLINKERFORMAAT, DIKFORMAAT EN WAALFORMAAT KUNT U BIJ ONS TERECHT.

BEL ONS OOK GERUST VOOR DE ACTUELE VOORRAAD GEBRUIKTE KLINKERS.