Grind en Split

Voor allerhande toepassingen, hebben wij een ruime variatie aan grind en split. Deze zijn in diverse kleuren en maten leverbaar. Het los afhalen, levering in bigbags en zakgoed, behoort tot de mogelijkheden. Ook voor betongrind kunt u bij ons terecht.

Ardenner split

Ardenner split is een kalksteen split. Deze is zeer hard en geschikt voor vrijwel alle toepassingen. Denk hier bijvoorbeeld aan verharding van een oprit, maar ook als bedekking van paden in de tuin.

Basalt split

Basalt split een van de donkerste en meest populaire splitsoorten. Deze is zeer hard en onverslijtbaar. Basalt split is geschikt voor zware belasting door zijn hardheid.

Rode mijnsteen

Rode schiste wordt gewonnen tijdens mijnbouw. Het is een uitgegloeid gesteente met overwegend rood, oranje en zwarte keien. Zeer decoratief, welke bovendien erg aantrekkelijk is qua prijsstelling.

Canadian Slate

Deze slate een leisteen en verkrijgbaar in de kleuren paars, zwart en groen. Leisteen is een mooie platte steensoort. Omdat deze soort sier split geen hoge hardheid heeft, is deze minder geschikt voor oppervlaktes die hoog belast worden.


Schots graniet split

Dit split wordt ook wel graniet split roze genoemd en is een edelsplit. Het heeft een hoge hardheid en kan daarom voor vele doeleinden gebruikt worden. Schots graniet bevat kleine deeltjes kwarts. Dit zorgt vaak voor mooie glinsteringen als de zon erop schijnt.

Icy Blue split

Icy Blue split is een siersplit met een mooie grijs-blauwe kleur. Door deze uitgesproken kleur ook zeer populair. Icy Blue is een edelsplit en is zeer hard en daarom uitermate geschikt voor hoog belaste oppervlakten.

Lava split

Lava split is een vulkanisch en poreus gesteente en wordt voor veel toepassingen gebruikt. Omdat dit gesteente poreus is heeft het een laag gewicht.

Grauwacke split

Grauwacke is een zandsteen variant dat met behulp van explosieven uit de rotsen in de Grauwacke groeven in Duitsland wordt gewonnen. Grauwacke komt goed tot zijn recht in de elke siertuin. Dit split is tevens uitermate geschikt voor tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen.


Flachkorn grind

Flachkorn is een platte zeer decoratieve grindsoort. Het is een mix van bruine en
grijze, soms groenige tinten

Yellow Sun split

De bekende gele Yellow Sun split is een split die kleur en sfeer aanbrengt in Uw tuin. Het is een kalksteen soort gevormd ten tijde van het Juratijdperk in de gelijknamige regio. Yellow Sun split is een zeer harde splitsoort en daardoor geschikt voor zware belasting.

Berggrind

Berggrind is zeer hard afzet gesteente dat niet verkleurt en uiterst slijtvast is. De warme kleurschakering van het grind zorgt voor veel combinatie mogelijkheden en is geschikt voor zowel terrassen, tuinpaden als opritten.

Parelgrind

Parelgrind is een mix van grijs, wit en bruin grind en heeft een ronde vorm. Het kan eenvoudig worden gebruikt om paden in de tuin te maken of om een oprit aan te leggen.